FSC Design Award

FSC Design Award er en designkonkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design i træ. Konkurrencen har været afholdt siden 2007.

FSC Design Award 2019

Fremtidens designere tænker i bæredygtigt træ

FSC Design Award arrangeres af FSC Danmark og har været afholdt siden 2007 med undtagelser. Det er en innovativ designkonkurrence, som udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med æstetisk trædesign. Konkurrencens formål er at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs og se mulighederne i træ som et naturligt element. Konkurrencen gør dermed de unge designere opmærksomme certificeret træ som et miljørigtigt materiale, samt den forskel de kan gøre for verdens skove, dyr og mennesker ved at træffe et bæredygtigt materialevalgDeltagerne får deres 1:1 prototyper bedømt af et professionelt dommerpanel bestående af repræsentanter fra design- og arkitektbranchen. Præmien er hvert år en designrejse til et FSC-certificeret skovområde rundt om i verden.

Du kan se de tidligere Design Awards på FSC Design Award-hjemmesiden.

FSC Design Award 2019

Morten Schnedler fra Via Design og Business vandt FSC Design Award 2019 med sin smukke skammel Arabesk. Udover hæderen vandt Morten et unikt samarbejde med møbelproducenten ScanCom International. Det indebærer et spændende sparringsforløb om udviklingen af Arabesk og en rejse til ScanCom Internationals fabrik i Vietnam, hvor de sammen vil arbejde på at udvikle prototypen frem mod et salgsklart FSC-certificeret produkt. På turen skal Morten Schnedler Jørgensen også opleve en FSC-skov på nært hold og gå på opdagelse i landets fantastiske natur. Grundet Covid-19 har Morten desværre ikke været i Vietnam endnu.

Indtryk fra FSC Design Award 2017

Mere information

FSC Danmarks årsdag

Til FSC Danmarks årsdag og generalforsamling samles en bred vifte af interessenter, der spænder fra NGO'er og fagforeninger til erhvervsorganisationer og virksomheder. Alle har til fælles, at de er engageret i ansvarlig brug af verdens skove, og til årsdagen mødes de til spændende diskussioner, indspark og netværk.

FSC Designrejse 2016

Siden 2007 har FSC Danmark sendt designstuderende fra landets arkitekt- og designskoler til skovområder og træværksteder på fem forskellige kontinenter. De har oplevet, hvad det vil sige, at en skov er FSC-certificeret og samarbejdet med lokale værksteder om produktion af deres design.

Designing for Sustainability 2019

Designing for Sustainability er FSC Danmarks konference, der sætter fokus på 360 graders bæredygtighed. Konferencen samler danske virksomheder og organisationer, der er interesseret i bæredygtig udvikling, både når det gælder egen organisation og de leverandørkæder, de er en del af. Det er med andre ord en konference, der rækker langt ud over FSC og ansvarligt drevne skove.

FSC Danmark på byggerimesse

FSC Danmarks vigtigste årlige begivenheder er vores årsdag og generalforsamling. Herudover har vi siden 2007 afholdt designkonkurrencen FSC Design Award og sendt vinderne på FSC Designrejse ud i verden til FSC-certificerede skovområder. Sammen med konferencen Designing for Sustainability er det nøglearrangementer, som formår at samle nuværende og kommende beslutningstagere om bæredygtighed og ansvarligt drevne skove.