Hjælp til certificering

Certificeringsorganet, som kontrollerer, at din organisation lever op til FSC’s certificeringskrav, må og kan ikke hjælpe dig med at udvikle certificeringsprocedurer og implementere dem i din virksomhed. Dvs. klargøre din organisation til certificering. Hvis I har brug for hjælp, så kan I kontakte en konsulent eller få hjælp fra FSC Danmark. FSC Danmark vedligeholder en liste over konsulenter, som kan hjælpe, og som du kan finde på denne side. Hvis I bliver certificeret gennem et gruppecertifikat, får du automatisk hjælp.

Hjælp til certificering

Konsulentliste

De konsulenter, som arbejder med FSC-sporbarhedscertificering, har forkortelsen FSC CoC (Chain of Custody), dem som arbejder med FSC Controlled Wood/kontrolleret træ har forkortelsen FSC CW, og dem som arbejder med FSC-skovcertificering har forkortelsen FSC FM (FSC Forest Management). Organisationer, der melder sig ind i FSC Danmark, bliver også tilbudt vejledning inden for certificering - se mere her.

Listen er åben for alle konsulenter, som arbejder med FSC. Konsulenterne er uafhængige af FSC Danmark. FSC Danmark har ikke verificeret konsulenternes kompetencer og kvalitet og kan ikke holdes ansvarlige for brugen af dem. Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til listen, eller gerne vil med på den.

B4TREES (FSC CoC, FSC CW og FSC FM)

Hjemmeside: www.b4trees.dk
Kontaktperson: Anders Bjørnkjær-Nielsen
E-mail: abn@b4trees.dk
Telefon: 22 22 00 15

BetterGreen (FSC CoC og FSC CW)

Hjemmeside: www.bettergreen.dk
Kontaktperson: Anne Larsen
Email: al@bettergreen.dk
Telefon: 22 90 00 68

Kontaktperson: Birgitte Larsen
Email: bl@bettergreen.dk
Telefon: 44 10 68 44

Certificerings Konsulent (FSC CoC)

Kontaktperson: Søren Harbo Larsen
Email: soeren@skovservice.dk
Telefon 29 31 53 24
CVR nr: 43642731

Effect (FSC CoC)

Hjemmeside: www.effect.dk
Kontaktperson: Annette S. Schmidt
Email: effect@effect.dk
Telefon: 28 18 95 15

JNP Consulting (FSC CoC)

Hjemmeside: www.jnp-consulting.com
Kontaktperson: John Poulsen
Email: jnp-consulting@outlook.dk
Telefon: 81 75 36 32

Lysgaard Consult (FSC CoC)

Hjemmeside: www.lysgaardconsult.dk
Kontaktperson: Henning Lysgaard
Email: info@lysgaardconsult.dk
Telefon: 23 25 48 70

LINDEKILDE (FSC CoC)

Hjemmeside: www.hlindekilde.dk
Kontaktperson: Hans Lindekilde
Email: hans@hlindekilde.dk
Telefon: 30 84 37 38

NORION Consult (FSC CoC - FSC CW - FSC FM - FSC ESS*)

Hjemmeside: www.norion.dk
Kontaktperson: Kristian Jørgensen
E-mail: kj@norion.dk
Telefon: 51 25 23 19

*FSC ESS: FSC Økosystemtjenestecertificering

Sustaina Company (FSC CoC)

Hjemmeside: www.sustainacompany.com
Kontaktperson: Anne Blirup
Email: anne@sustainacompany.com
Telefon: 24 84 07 35

Mere information

FSC bidrager til 14 ud af 17 verdensmål

Der er flere gode grunde til at blive FSC-certificeret! En FSC-certificering er ikke bare et certifikat. Det er troværdig dokumentation, som efterspørges af kunder og forbrugere i stigende grad, det skaber stolthed blandt medarbejderne og giver værdi til din organisations markedsføring, salg og CSR-arbejde. Og så bidrager FSC til 14 ud af 17 FN-verdensmål.

FSC-sporbarhedscertificering

Ønsker din organisation at sælge produkter af skovbaserede materialer videre som FSC via salgsdokumenter, at kunne mærke dem med jeres eget FSC-mærke eller producere/ændre produkter, der skal sælges videre som FSC? Så skal I have en FSC-sporbarhedscertificering (CoC). Det giver jer også mulighed for at bruge FSC’s logo og mærker i markedsføring.

Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til FSC-sporbarhedscertificering.

FSC-projektcertificering

Er din organisation ansvarlig for et bygge-, renoverings- eller anlægsprojekt, hvori der indgår træbaserede byggematerialer? Så er det værd at undersøge, om I skal have en FSC-projektcertificering. Det giver jer mulighed for at dokumentere, at I bruger byggematerialer af ansvarligt træ og markedsføre det over for omverdenen.

Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til projektcertificering.

Dokumenter din bæredygtige drift med FSC

Ønsker du som skovejer at sælge og markedsføre dit træ som FSC-certificeret skal du have FSC-skovcertificering - også kaldet ”FSC Forest Management (FM) certification” – hvormed du viser, at din skov lever op til FSC’s anerkendte principper for bæredygtig skovforvaltning.

Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til skovcertificering.

FSC Controlled Wood

Virksomheder kan bruge træ fra ikke-FSC-certificerede skove i FSC MIX-produkter og til videresalg af FSC Controlled Wood, hvis træet lever op til FSC’s Controlled Wood-krav. Det kræver, at skoven, hvorfra træet kommer, er Controlled Wood-certificeret eller, at træet er underlagt en tredjepartsgodkendt Controlled Wood-risikovurdering hos en FSC-certificeret virksomhed.

Find certificeringsorganer

Da vi følger armslængdeprincippet, er det ikke FSC-organisationen selv, der udsteder og kontrollerer FSC-certifikater. Det gør FSC-godkendte tredjeparts certificeringsorganer. I Danmark er der pt. fem godkendte certificeringsorganer, som I kan kontakte for at få et tilbud på FSC-certificering. Mindre virksomheder og skovejendomme har mulighed for at blive certificeret gennem en gruppecertificering, hvor en gruppeadministrator står for kontrollen og udstedelsen af certifikatet.

FSC-certificering

35 skovejendomme og over 1000 danske virksomheder/enheder er FSC-certificerede i dag. FSC-certificering er en sikkerhed og giver dokumentation for, at vi bruger vores skove en ansvarlig måde. Med FSC bidrager både skovejere og virksomheder til at sikre sunde skove, der er fulde af liv, til gavn for nuværende og fremtidige generationer.

Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til certificering.