Om FSC Danmark

FSC Danmark er det officielle danske kontor for Forest Stewardship Council (FSC).

Vores fornemmeste rolle er at bidrage til, at flere skove i verden FSC-certificeres og drives mere ansvarligt. Det gør vi ved at øge efterspørgslen på FSC-certificerede produkter på tværs af alle brancher og gøre vores for, at FSC har værdi for erhvervslivet, lokalsamfund og skovene. 
 
Vi samarbejder med en bred vifte af interessenter, som omfatter virksomheder, miljøorganisationer, sociale organisationer, skovsektoren, det offentlige indkøb, uddannelsesinstitutioner og de danske forbrugere.

FSC Danmark arbejder for mere ansvarlig skovdrift

Vi arbejder på mange fronter

Vores daglige arbejde omfatter at: 

  • Styrke efterspørgslen på FSC i klart definerede målgrupper gennem aktiviteter og kampagner.
  • Kontrollere brugen af FSC's varemærker.
  • Øge certificeringen af danske skove og virksomheder.
  • Servicere vores medlemmer med henblik på at øge værdien af deres FSC-certificering eller andet non-profit engagement i FSC.
  • Udvikle og revidere standarden for FSC-skovcertificering i Danmark.
  • Udføre pressearbejde og oplyse om FSC.

FSC Danmark er en medlemsorganisation med et sekretariat, der dels er finansieret gennem medlemskontingenter fra danske virksomheder og organisationer, dels igennem afgifter fra FSC-systemet og dels gennem fondsmidler. Derudover finansieres kontoret af projektaktiviteter i løbet af året.
 
Selvom medlemmerne er fordelt på tre grupper (miljøorganisationer, sociale organisationer og virksomheder), er det en kerneværdi for både medlemmerne og sekretariatet, at der arbejdes på tværs, og at vi sammen sikrer flere ansvarligt drevne skove over hele kloden.

Mere information

Samarbejde er udgangspunktet for FSC Danmarks arbejde

Hos FSC Danmark er vi intet uden vores medlemmer og partnere! Vi ved, at hvis vi gerne vil opnå en reel effekt i skovene på kloden gennem vores arbejde, skal vi arbejde sammen med andre. Derfor tager langt det meste af vores arbejde udgangspunkt i partnerskaber, fælles initiativer og netværk på tværs af virksomheder og organisationer.

Fokusområder

Vi arbejder hver dag på mange fronter for at udbrede kendskabet til FSC-mærket i Danmark og øge markedsandelen af FSC-certificerede produkter. Vi har en række fokusområder, hvor vi gennem projekter, netværk og oplysning sætter FSC og ansvarlig brug af verdens skove på dagsordenen. Vi arbejder bl. a. med den offentlige sektor, dansk skovbrug, NGO'er og alle brancher, der bruger træ, papir og andre skovbaserede materialer.

FSC Danmarks bestyrelse repræsenterer mange interesser

Ligesom resten af FSC organisationen har FSC Danmark en bestyrelse med repræsentanter for sociale, miljømæssige og økonomiske interessenter.

Her på siden kan du se, hvem de er, og hvorfor de har engageret sig i FSC og FSC Danmark

Du kan desuden læse referater af bestyrelsesmøder og andre organisatoriske dokumenter her.

Træ

Tak for din interesse i at søge et job hos FSC Danmark!

Lige nu har vi ingen ledige stillinger.

 

 

Opdateret februar 2024.

Juridisk meddelelse

Ansvarlig for indholdet på dette websted:
FSC Danmark (Danish Council for Sustainable Forestry)

Juridisk repræsenteret af:
Direktør, Søren Dürr Grue

Registreret adresse:
Ryesgade 9B, 2. tv.
8000 Aarhus C

E-mail: hej@dk.fsc.org
CVR-nummer: 27 58 09 12

Klager tages seriøst inden for FSC-systemet

Intet certificeringssystem er perfekt, og vi tager klager og misbrug af FSC-varemærket meget alvorligt. Her på siden kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil indsende en klage eller rapportere misbrug af vores varemærker.

Har du brug for hjælp, så kontakt gerne FSC Danmark.

FSC Danmarks aktiviteter

På denne side finder du de væsentligste dokumenter og indslag fra FSC Danmarks foreningsaktiviteter såsom bestyrelsesmøder, generalforsamlinger og årsmøder. Er der dokumenter, du ikke kan finde, eller er du interesseret i referater af bestyrelsesmøder fra tidligere år, så kontakt sekretariatet.