10 gode grunde til at vælge FSC

Nedenfor finder du 10 gode grunde til at vælge og engagere sig i FSC. Hvis du vil vide mere om FSC-indkøb og hvilke fordele, det giver, så læs mere her.

FSC-logoet

Derfor skal du vælge FSC

 • Medlemmerne bestemmer 

  Medlemmerne bestemmerVi er demokratisk styret og det eneste mærke af sin slags, som giver lige indflydelse til sociale, økonomiske og miljømæssige interessenter.

 • Vi har de højeste standarder

  Vi sætter baren højt i vores standarderVi sætter højere standarder end nogen anden global skovcertificeringsordning. Det giver den største sikkerhed for, at de certificerede skove drives ansvarligt.

 • Vi er den fortrukne certificering

  Den foretrukne ordningVi er den foretrukne certificeringsordning blandt virksomheder og den mest brugte blandt medlemmerne af Fortune 500 (de største amerikanske virksomheder).

 • Vi er globale

  Vi er globaleVi er til stede i mere end 100 lande og har flere certifikater end nogen anden certificeringsordning til træ- og skovbaserede produkter.

 • Vi har en positiv effekt

  Vi har positiv effektAf alle eksisterende skovcertificeringsordninger giver vi den bedste beskyttelse af truede arter og naturlige skove. FSC bidrager desuden til 14 ud af 17 Verdensmål.

 • Vi har opbakning fra anerkendte NGO’er

  Vi har opbakning fra anerkendte NGO'erVores medlemmer tæller de største og mest anerkendte miljøorganisationer som Verdens Skove og WWF Verdensnaturfonden. Begge peger udelukkende på FSC som den mest troværdige certificeringsordning til skovdrift.

 • Vi har størst åbenhed

  Åbenhed er vigtigt for FSCVores processer og beslutninger kommer i offentlig høring, og vi offentliggør som de eneste skovcertificeringsrapporter.

 • Alle vores standarder bygger på samme principper

  Ens principper for alle FSC-skoveLige meget hvor i verden vi er, bygger vores standarder på de samme globale principper og kriterier.

 • Vi inddrager lokale

  Vi inddrager de lokaleHver gang en FSC-skov kontrolleres, høres de lokale i og omkring skoven som en fast del af processen, så de kan give deres mening til kende.

 • Vi er anerkendte

  Vi er anerkendteFSC anerkendes som garant for ansvarligt træ og papir i certificeringsordninger som Svanen, DGNB og Cradle-2-Cradle og i den offentlige indkøbsvejledning.

Mere information

FSC - en robust certificering

Når man vælger en ekstern mærknings- og certificeringsordning, er det essentielt, at den er troværdig og robust. En bred skare af interessenter skal inddrages og have medbestemmelse, når kriterierne bag ordningen fastsættes eller opdateres. Ordningen skal også sikre, at det stærkest mulige kontrolsystem er sat op for at sikre, at kravene bag standarden overholdes år efter år.

FSC's opbygning og struktur

FSC har en unik demokratisk opbygning som organisation og et finmasket kontrolsystem, som gør FSC til en stærk samarbejdspartner og et robust certificeringssystem.

FSC's indsats har global effekt

FSC er en global certificeringsordning, og selvom man måske producerer eller køber produkter lavet af træ fra Danmark, har efterspørgsel på FSC en global effekt. Når man køber FSC-certificerede produkter, er man nemlig med til at støtte FSC’s arbejde for at skabe en bæredygtig udvikling i verdens skove med særligt fokus på verdens mest udsatte skovområder.

FSC nyder stor og bred opbakning

FSC-mærket er som det eneste af sin slags skabt af både miljøorganisationer, sociale organisationer og virksomheder i et lige og demokratisk fællesskab. Det er helt afgørende for vores mission om at sikre ansvarligt drevne skove for nuværende og kommende generationer.

FSC og mennesker

FSC Danmark modtager ofte spørgsmål om, hvad forskellene er på FSC og andre ordninger til certificering af ansvarlig skovdrift. Nedenfor er en liste over de karakteristika og krav, som adskiller FSC fra andre ordninger med samme formål.

Et stærkt FSC for fremtiden

FSC er den certificeringsordning i verden, som forbrugere og virksomheder har mest tillid til. Det er vi, fordi vi tager vores integritet og kvaliteten i vores løsninger meget seriøst. Hvis vi gerne vil blive ved med at nyde den tillid, skal vi blive ved med at udvikle nye løsninger og bruge den nyeste teknologi til at gøre certificering nemmere, mere sikker og billigere. Men vi skal også arbejde hårdt og fokuseret på, at vores mærke ikke misbruges, og at man nemt kan klage og blive taget seriøst, hvis man oplever ting, der er, som de ikke bør være. Har du spørgsmål eller feedback til emnet, så kontakt os gerne. 

Hvad gør FSC unik?

FSC var den allerførste pioner indenfor certificering af skov og har mere end 25 års erfaring med ansvarlig skovdrift. Udover at være den ældste certificeringsordning er vi også den mest ambitiøse og i naturlig forlængelse deraf også den ordning, som nyder størst tillid fra forbrugere, NGO'er og virksomheder verden over.