Hvorfor få en varemærkelicens?

Der er flere gode grunde til at få en varemærkelicens, og her på siden finder du seks gode grunde.

FSC-mærket produkt
Varemærke 2

Hvorfor få en FSC-licens?

67% af danskerne genkender FSC-mærket, og forbrugere leder i dag mere end nogensinde efter ansvarlige og miljørigtige produkter. Med FSC viser din virksomhed, at I tager hånd om verdens skove og er bevidste om jeres brug af træ/papir.

 • Dokumentation for ansvarlig brug af verdens skove

  FSC dokumenterer, at produkter er lavet af træ- og andre skovbaserede materialer fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder.

 • Mest kendte af sin slags i Danmark

  Med en genkendelsesgrad på 67% er FSC den mest kendte mærkningsordning af sin slags i Danmark.

 • Den foretrukne mærkning

  FSC er den foretrukne mærkningsordning til træ- og papirvarer blandt danske detailvirksomheder.

 • Opbakning fra anerkendte NGO'er

  FSC anbefales af Forbrugerrådet TÆNK og bakkes op af anerkendte miljøorganisationer som WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove.

 • Nem at administrere

  En licens er nem at administrere og giver fri adgang til at bruge FSC’s logoer og øvrige varemærker.

 • Enkelt for kunderne at købe ansvarligt ind

  Med en FSC-licens og FSC-mærkede produkter gør I det enkelt for kunderne at træffe ansvarlige valg, når de køber ind. Med FSC er der taget sociale og miljømæssige hensyn i skoven, og skov er stadig skov.

Mere information

Certificeringsprocessen fra A-Z

Din organisation er kun få skridt fra at kunne promovere FSC-mærkede produkter med FSC’s varemærker. I kontakter blot FSC Danmark og beder om et ansøgningsskema, som I skal udfylde og returnere. Licenshavere betaler en årlig licenspris, og prisen afhænger af din virksomheds omsætning og behov for FSC-markedsføring.

Se hele vores guide til ansøgningsprocessen nedenfor.

FSC-logoet

Varemærkereglerne for virksomheder med en varemærkelicens er beskrevet i ”FSC® Varemærkeguide til ikke-certificerede virksomheder”, som du finder nedste på denne side.

På denne side finder du de væsentligste regler og inspiration til FSC-varemærkebrug. Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til varemærkereglerne.

Skriv gode tekster om FSC

FSC har to online portaler, hvor din organisation kan hente FSC-mærker, logoer og markedsføringsmaterialer.

Login til portalerne er det samme, og typisk udstedt til den ansvarlige for certifikatet eller FSC-licensen. Det kan dog også være udstedt til andre personer i din organisation. Brug funktionen til nulstilling af adgangskoden, hvis ikke du kan huske den. Har I et FSC-certifikat, så kontakt dit certificeringsorgan / gruppeadministrator, hvis du har brug for yderligere hjælp. Har I en varemærkelicens, så kontakt fsclogo@dk.fsc.org.

Få en varemærkelicens

Med en FSC-varemærkelicens kan din virksomhed bruge FSC’s varemærker (f.eks. FSC-logoet) til markedsføring af FSC-mærkede produkter og kommunikation om brug af mærkede produkter som fx emballage. En varemærkelicens udstedes typisk til en butik eller webshop. Hvis du har spørgsmål eller brug for afklaring af, hvorvidt din organisation opfylder betingelserne for en FSC-varemærkelicens, er du altid velkommen til at kontakte os.