Thorbjørn Jensen, XL-BYG a.m.b.a.

XL-BYG a.m.b.a

Navn:
Thorbjørn Sejer Jensen

Stilling:
Adm. direktør

Hvornår blev I medlem af FSC Danmark?
I 2014

Hvad laver XL-BYG?
XL-BYG er en af de største byggecenterkæder i Danmark og Færøerne med i alt 107 forretninger og en omsætning på ca. 8,5 mia. kr. XL-BYG kædens forretninger sælger og distribuerer byggematerialer til byggeriet i Danmark samt andre produkter til hus og have. 70 procent af omsætningen kommer fra samhandlen med professionelle håndværkere og entreprenører. De resterende 30 procent stammer fra salg til private forbrugere.

XL-BYG er en frivillig kæde. Det betyder, at medlemsforretningerne er lokalt ejet og dermed dybt forankret i lokalsamfundet. Omdrejningspunktet i vores forretninger er faglig stolthed, og kærligheden til træ er en del af vores DNA.

Hvilke FSC-certificerede produkter fører I?
De FSC-certificerede XL-BYG forretningers pallette af certificerede produkter og byggematerialer er meget bred og spænder fra hvidt træ til hårdttræsterrassebrædder, døre, vinduer, karme, hegn og meget mere. Derudover fører vi et bredt sortiment af svanemærkede produkter og produkter, som på anden måde er bæredygtige.

Hvorfor er FSC vigtig for jer?
Byggeriet har et stort ressourceforbrug, og som leverandør af byggematerialer har vi derfor et ansvar for at bidrage til at gøre branchen mere bæredygtig. I XL-BYG kan vi gøre det ved at sikre, at bl.a. de træbaserede byggematerialer, vi sælger, er certificerede og dermed stammer fra ansvarligt skovbrug.

Hovedparten af XL-BYG kædens forretninger er leveringsdygtige i certificerede byggematerialer. Fra 1. januar 2020 vil alt træ, som importeres gennem kædens egen importafdeling, desuden være certificeret og dermed dokumenterbart bæredygtigt. XL-BYG kæden har endvidere indført sit eget miljømærke, ”Et grønnere valg”, som har til formål at guide forbrugerne til at træffe miljørigtige valg, når de handler i kædens forretninger. Bæredygtighed er således i højeste grad på vores agenda og vil være det i en ongoing proces fremover. Det skylder vi ikke bare miljøet, men i høj grad også de kommende generationer.

Læs mere om XL-BYG her.