JBS

Bag en FSC-certificering ligger kontrol med alle led - fra bambusplantage og udvinding af viskose, til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet.

Det har stor betydning for produktet
Rasmus Stærk Just, der er CSR Coordinator hos JBS, fortæller, hvad FSC-certificeringen kommer til at betyde for produktet:

“FSC-certificeringen giver os en garanti for, at bambussen kommer fra en bambusplantage, hvor der ikke bliver fældet mere bambus, end plantagen selv kan nå at reproducere. Derudover får vi en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at der er ordentlige forhold for dem, der arbejder i plantagen. Vi kan derfor med ro i maven fortælle, at vores bambus er dyrket ansvarligt. Det er vi enormt stolte af.” JBS har, i tæt samarbejde med FSC Danmark, arbejdet dybdegående med alle led i forsyningskæden for at sikre, at hele kæden er FSC-certificeret – inklusiv JBS selv.

Loa Dalgaard Worm, direktør for Strategi og Udvikling ved FSC Danmark, fortæller følgende om samarbejdet: “Det har været superspændende at arbejde sammen med JBS om at nå FSC-ambitionerne. Fremtidens tekstilbranche kommer til at arbejde hårdt og seriøst med sin bæredygtighed, og når virksomheder som JBS sætter barren højt, er det både med til at vise vejen og inspirere branchen bredt.”

Et naturligt skridt
Rasmus Stærk Just fortæller, at JBS i en årrække har arbejdet fokuseret og struktureret med CSR og bæredygtighed for at sikre, at virksomhedens produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø:

“Transparens, åbenhed og ordentlighed i måden, hvorpå vi gør tingene, er nøgleordene i vores tilgang til bæredygtighed og CSR. Vi tror på, at certificeringer kan være en hjælp til at sikre, at tingene bliver gjort ordentligt – hele vejen ud i forsyningskæden. Vores egne fabrikker er i forvejen GOTS-certificerede, og vi har i lang tid arbejdet målrettet med bomuld og uld, som er certificeret økologisk. I takt med at vi har set en stigende efterspørgsel på tøj af bambus, har FSC-certificeringen på mange måder været et naturligt næste skridt for os.”

Lette at formidle bæredygtigheden
JBS har længe produceret undertøj lavet af bambus, men det har altid været en udfordring for virksomheden at kommunikere, hvor bæredygtigt bambusundertøjet er produceret. Nicolai Hartung, der er salgschef hos JBS, forventer, at FSC-certificeringen vil hjælpe med at formidle de bæredygtige principper, som JBS’ bambus er produceret efter:

“Vi har hele tiden været bevidste om, at vores bambustøj er produceret bæredygtigt. Vi har bare ikke haft muligheden for at få en certificering på det. Det har vi nu, og det giver os nogle helt andre muligheder, når vi skal kommunikere til forbrugeren. De fleste kan forholde sig til det bæredygtige i økologisk bomuld, men nu står vi altså med et produkt, som er endnu bedre for miljøet, og dét bliver lettere at fortælle i kraft af FSC-certificeringen.”

Bambusunderbukser til børn
JBS lancerer for første gang en undertøjsserie i bambus til drenge, og netop den serie bliver samtidigt den første med FSC-certificerede produkter. I løbet af foråret 2021 bliver alle bambusprodukter fra JBS FSC-certificeret


Læs mere på JBS.dk