Konference

Konferencekonceptet var klart - nul Power Points og udelukkende indslag, som rykker og inspirerer den grønne omstilling. 100 virksomheder og organisationer fra design- og møbelbranchen bakkede op.

Dagen bød på otte spændende talere, der med hver deres fokus og baggrund inspirerede publikum.

Den holistiske tilgang til bæredygtighed var et gennemgående tema, og flere var inde på vigtigheden af, at virksomhederne skal på en rejse fra at være purpose drevet til også at have ambitioner om at ændre samfundet. Det vil sige, at virksomheder ikke bare skal tale om deres miljørigtige produkter, de skal også give tilbage til samfundet og medvirke til at løse klimakrisen. En ny form for gennemsigtighed, der stiller nye krav til virksomheder og medarbejdere.

Vi står ved en skillevej
First mover Solitaire Townsend var en af dagens mest omtalte indslag, måske fordi hun også rørte deltagernes følelser. Hun gjorde det om nogen klart, at vi står ved en skillevej, der aldrig har været vigtigere; enten er vi medvirkende til løsningen - både som mennesker og virksomheder - eller også er vi ikke. Generation Z vil ikke lade din virksomhed overleve på den lange bane, hvis ikke du er med. Denne nye generation kræver nemlig gennemsigtighed og ærlighed på et helt nyt niveau. De vil f.eks. vide, hvor meget af prisen på deres bukser er gået til arbejderen, råvarer, producenten og til virksomheden selv. Dermed forventer generation Z, at virksomheder tager ansvar og gør det nemmere og billigere at vælge bæredygtigt.

Fællesskab og radikale ændringer er vigtigt
Vi skal alle være med til at starte en bevægelse for mindre forbrug og ændre måden hvorpå, vi bruger vores ressourcer i hver vores industri. Talerne gav interessante eksempler på, at det kan gøres gennem politisk arbejde, uddannelse af nuværende og næste generationer, og ved at skubbe på for at ændre hele ens industri og ikke bare ens egen forretning. Henrik Beha fra Plastic Change fastslog f.eks., at det kræver politisk indgriben og regler på et nyt niveau for at ændre på tilgangen til plastik som ressource. Erick Thürmer fra Thürmer Tools fortalte, at man som virksomhed selv skal sørge for at disrupte sin industri i stedet for at følge med strømmen og forblive i gamle mønstre.

Konkrete værktøjer fra Sustainable Brands
Deltagerne fik også introduktion til en række konkrete værktøjer fra Sustainable Brands, som gør det muligt at strukturere de grønne ambitioner i virksomhederne.

For at nå i mål må man nemlig ifølge organisationen gøre sine grønne ambitioner ekstremt konkrete for sine medarbejdere. Med adfærdsdesign kan man undersøge hvad medarbejdere og ledelse lægger i ordene “grøn omstilling”, og bryde det ned i konkrete handlinger, så alle dele af virksomheden forstår strategien på samme måde.

Dette års talere var:

  • Solitaire Townsend, medstifter af Futerra
  • Nina Bendixen, klimaformidler m. ungepanel fra Ellemark Skolen i Køge
  • Henrik Beha, Plastic Change
  • Maria Mattsson, Adfærdsdesigner i Bro Kommunikation
  • Erick Thürmer, CEO Thürmer Tools
  • Loa Worm, direktør for strategi og udvikling FSC Danmark
  • Nicoline Olesen, B Corp Activist
  • Ulla Johanne Johansson
  • Sustainable Brands

2019 er første gang konferencen så dagens lys - men med en stor succes bliver der også tale om et “på gensyn” næste år!

Sammen med FSC Danmark stod disse partnere bag konferencen:

ALIVE A/S - IKEA - Mad & Bolig - Bolia.com - FDB Møbler - Keflico A/S - Kvist Industries - JYSK - Verdens Skove - STEP - ScanCom International A/S