Henrik Andersen, Keflico

Keflico

Navn
Henrik Bro Andersen

Stilling
Salgschef Forhandlersalg

Hvornår blev I medlem af FSC Danmark?
Vi blev medlem af FSC Danmark i 2018, og ydermere er vi blevet medlem af FSC International i starten af 2020.

Hvornår blev I FSC-certificeret?
2009

Hvad laver Keflico?
Keflico er en danskejet virksomhed, der sælger træbaserede løsninger til byggeriet og har desuden en industriafdeling, som betjener blandt andet den danske møbelindustri. Foruden vores hovedkontor i Støvring, har vi kontorer i hhv. Odense og Køge. Vi er knap 50 ansatte, hvoraf de 40 har arbejdsplads i Støvring. Vi har et lager på 14.000 m2 i Støvring, og flyttede til matriklen i 2008 i helt nybyggede faciliteter. Keflico startede oprindeligt som Aalborg Træ og Finér tilbage i 1953.

Vi har en passion for at fremme ansvarligt og bæredygtigt brug af træ. Vi har meget fokus på klima, og især certificeringsdelen af det træ, vi både køber og sælger. Vi har en vigtig opgave i at formidle og skabe os ny viden på de punkter, til gavn for os og vores samarbejdspartnere. Med det i mente, kan vi altid tilbyde vores kunder en seriøs og professionel rådgivning omkring certificerede produkter – både på pladedelen og hårdttræsdelen.

Hvilke FSC-certificerede produkter fører I?
Vi har efterhånden et meget bredt sortiment inden for både plader og træ, som er certificeret. Vi når i 2020 i mål med vores indkøbsstrategi fra 2016, hvor alt det træ vi køber og sælger, skal udgøre minimum 50% med en bæredygtig sporbar oprindelse.
Vores program omhandler blandt andet hårdttræs terrassebrædder i Ipe, Cumaru, Jatoba, Bangkirai, Garapa og Guariuba mv. Derudover et nyt og bredt program i facadelister, som alle er certificeret.
Inden for pladeprodukter er det blandt andet støbekrydsfiner, fyrkrydsfiner i forskellige kvaliteter og birkekrydsfiner, der er certificeret.

Hvorfor er FSC vigtigt for jer?
Vi har et stort ansvar for den måde, vi handler med træ på. Vi skal som importør gå forrest i kampen mod især illegalt skovet træ - og i vores tilfælde primært tropisk træ. Vi mærker også en øget efterspørgsel efter FSC-certificerede produkter fra forhandlere, men også fra de slutbrugere som i sidste ende skal opsætte, montere eller bruge træet.


Derudover må det ligge fast i enhvers bevidsthed, at vi står i en situation globalt, hvor der skal tages ansvar for vores brug af naturens ressourcer og sikre, at vores efterkommere også har en tryg verden at vokse op i.

Læs mere om Keflico her.